salas main

Είναι η εποχή που όλα τα μαγαζιά ή τα περισσότερα τουλάχιστον αλλάζουν το μενού τους και ετοιμάζονται για το καλοκαίρι. Διάβασε τα παρακάτω tips, θα σε βοηθήσουν να έχεις έναν αέρα ανανέωσης στο μενού χωρίς να χρειαστείς τις άπειρες εργατοώρες για να το ετοιμάσεις και θα σε βοηθήσουν αν χρησιμοποιηθούν σωστά από το προσωπικό στο service, να αυξήσεις τον μέσο όρο απόδειξης.

Σαλάτες

Μία κατηγορία που ανεβαίνει το καλοκαίρι. Φρόντισε να προσθέσεις κωδικούς σαλάτας όχι μόνο σαν συνοδευτικό αλλά σαν κυρίως πιάτο. Αν είσαι κιόλας σε τουριστική περιοχή καλό θα είναι να προσθέσεις τουλάχιστον 2 σαλάτες που θα μπορεί να τις παραγγείλει ο πελάτης σαν κανονικό γεύμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιέχει υδατάνθρακα, λίπη και πρωτεΐνες.

Για παράδειγμα μία σαλάτα με βάση ζυμαρικό και εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς, μυρωδικά, κρεμμυδάκι, λιαστή ντομάτα και ρόκα είναι μία επιλογή. Η αντίστοιχα μία σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κοτόπουλο ντοματίνια , ελιές  και μικρά ντακάκια είναι μία άλλη επιλογή. Καλό θα είναι να έχεις και πιο μοντέρνες  επιλογές χρησιμοποιώντας κάποιο όσπριο σαν βάση ή κινόα ή κους κους.

Το σημαντικό είναι να  υπάρχει στο μενού σου η πινελιά της νέας και υγιεινής κουζίνας που θέλει, ειδικά το καλοκαίρι, σε ένα πιάτο να συνδυάζει ότι χρειάζεται ο οργανισμός χωρίς όμως να σε βαραίνει ώστε να μπορείς να συνεχίσεις το πρόγραμμά σου τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

  1. Ορεκτικά

Πρόσθεσε μερικά νέα και μικρά ορεκτικά που μπορεί κάποιος εύκολα να παραγγείλει σε καλή τιμή και να νιώσεις ότι έχει μία ποικιλία στο τραπέζι του χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά για κείνον το budget που έχει υπολογίσει. Ιδέες άπειρες και ήδη έχεις σίγουρα στο μενού σου αρκετά.

Η πρόταση είναι να ανανεώσεις λίγο την προσφορά σου και να αυξήσεις λίγο επίσης αυτή την κατηγορία. Και σε αυτή την περίπτωση ψάξε να βρεις 2-3 πιο μοντέρνες και εναλλακτικές προτάσεις που θα ξεχωρίσουν και θα τις προτείνεις ως κάτι νέο. Με μία χαμηλή τιμή πολλοί θα τις δοκιμάσουν. Αυτό για σένα σημαίνει αύξηση του Μ.Ο. απόδειξης. Προσοχή: αυτές οι προτάσεις να είναι κάτι ιδιαίτερο, ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου. Χρησιμοποίησε κι εδώ λίγο πιο μοντέρνα υλικά όπως είναι το avocado, τα σύκα και διάφορους σπόρους.

  1. Γλυκά

Μία κατηγορία που μπορεί αν δουλευτεί σωστά στον κατάλογο, αλλά και στον χειρισμό της από τους σερβιτόρους να φέρει αύξηση Μ.Ο. απόδειξης. Χρησιμοποίησε τα καλοκαιρινά φρούτα και φτιάξε ελαφριά γλυκά που μπορείς να προτείνεις μετά το φαγητό.

Ο σεφ ή ο μάγειρας σου μπορεί να φτιάξει 1-2 συνταγές που να μπορεί να εναλλάσσει τα φρούτα επάνω και να κάνει φρέσκες και εναλλακτικές προτάσεις. Το μυστικό εδώ είναι στο χειροποίητο πιάτο και στην πρόταση του σερβιτόρου σε κάθε τραπέζι μετά το φαγητό.

Μην ξεχνάς ποτέ, ότι νέο βγάλεις σε όποια κατηγορία, να ταιριάζει με το στυλ και την ταυτότητα του μαγαζιού. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να παρασυρθεί και να βγάλει ένα καλό πιάτο, αλλά να μην έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο μενού. Οπότε προσοχή στην συνοχή του καταλόγου σου!

Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι να βάλεις μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινότητας σου και τις δοκιμές για νέα πιάτα από νωρίς. Ξεκινάς τις δοκιμές πριν φτάσει η ώρα να βγάλεις τον κατάλογο. Τότε είναι αργά και το μόνο που θα κάνεις είναι βιαστικές κινήσεις γιατί ο χρόνος πιέζει που δεν θα σου δώσουν την φρεσκάδα και την διαφοροποίηση που θέλεις για την νέα σεζόν.

Εύχομαι καλή σεζόν και καλή επιτυχία!